fredag 5 augusti 2016

Bli Pokémon-mästare

1. Du kan nu skräddarsy din avatar

Kastade du dig över spelet och skapade en avatar som du nu ångrar? Kanske tänkte du till en början att det inte spelar någon roll, men insåg senare ditt misstag när alla plötsligt kunde spana din karaktär i de gym du tagit över? 
För vissa är utseendet en bagatell men för de som vill ändra kön, hudfärg, frisyr eller kläder är det nu möjligt. 

Klicka bara på din avatarbild längst ner i det vänstra hörnet följt av ikonen som dyker upp i det högra. Välj sedan ”customize” i menyn och gå loss bland alla alternativ.


2. Fotspåren har sopats bort

Med Pokémon GO riskerar man att både se ut och känna sig som en fåntratt där man irrar runt. Särskilt då indikatorn längst ner i högra hörnet av skärmen inte fungerar. Tanken var att det skulle bli lättare att hitta pokémons genom att få en lista över vilka som rörde sig i området, samt att med hjälp av ett till tre fotsteg under dem veta ungefär hur långt borta de var. Funktionen råkade snabbt ut för en bugg och Niantics lösning är att plocka bort fotstegen helt och hållet. 
Det går förvisso fortfarande att se vilka som är i närheten men inte hur pass långt borta de är eller åt vilken riktning man ska gå. Kände man sig inte som en förvirrad tok innan uppdateringen gör man garanterat det nu. Det går förvisso att använda sig av både Incense och Pokélures med det garanterar inte att just den pokémonen du vill ha dyker upp
.
Ordningen i listan skiftar beroende på hur nära man är en pokémon. Om den man är ute efter är trea på listan och knuffas upp till andraplatsen går man åt rätt håll.


3. Skanningsradien har reducerats

Ytterligare en uppdatering som gör det avsevärt mycket svårare att fånga pokémons är den reducerade skanningsradien. Tidigare gick det att lokalisera pokémons som fanns inom 100 meters avstånd från en själv, nu är det 70 meter som gäller. 

Det innebär att spelaren behöver komma mycket närmare sitt byte för att ens få den att poppa upp på skärmen. Dessutom är Niantic flitiga på att plocka ner de sajter, exempelvis PokéVision, som hjälper spelarna att lokalisera olika typer av Pokémons i särskilda områden. 

Istället för att begränsa appens användare kan det vara bra läge för Niantic att införa några av de 573 pokémonsen som ännu inte har introducerats i Pokémon GO.


4. Läget för att spara batteri är borttaget

En av de mest otippade förändringarna är borttagningen av batterisparläget i iOS-versionen av appen. För är det något som verkligen behövs i Pokémon GO är det en inställning som släcker lite av appens enorma batteritörst. Fast det kanske är lika bra eftersom läget ofta orsakade att appen frös. 

Det tycks finnas en röd tråd i hur Niantic hanterar buggar, det vill säga att bara radera funktioner istället för att laga dem. För den som vill äventyra och dominera gym i mer än en timme åt gången (tills man tvingas springa hem och ladda mobilen) är det helt klart värt att investera i en powerbank eller ett extrabatteri.


5. Appen kraschar inte lika ofta

Ett av appens allra största och mest frustrerande problem har varit att den låst sig när man har lyckats säkra pokémons i sina pokébollar. Ibland hann monstret registeras innan kraschen men alltför ofta gick man miste om den pokémon som borde ha fångats.

 Eftersom själva fångandet är grundkärnan i spelmekaniken är detta en bugg som Niantic inte har kunnat finta genom att bara radera en massa innehåll. Efter de senaste uppdateringarna flyter spelet på mycket bättre och risken för krasch har reducerats radikalt.


6. Gymstriderna har blivit mer rättvisa

Gymstriderna i Pokémon GO har varit rena barnleken i jämförelse med de i tidigare Pokémon-spel. Tills nu. Förut gick det att ignorera annars extremt viktiga detaljer som olika pokémon-typer och attacker som behöver laddas innan de kan utföras.

 Istället gick vinsten till den som kunde spamma svagare attacker på kortast tid. Med uppdateringen har vissa snabbare attacker försvagats och tvärt om. Över en natt har således Vaporeon gått från att vara en mardröm att möta i en gymstrid till ett mindre hot. 

Jobbigt är det för spelare som har satsat allt på dessa varelser, en stor lättnat för alla andra. Ett hett tips för de som vill veta mer om pokémon-typer eller vilka attacker som är starkast är att besöka Pokémon GO Info.



7. De obligatoriska varningsmeddelandena

”Gå inte in i farliga områden när du spelar Pokémon GO”. Så snart du har loggat in i appen lär du få upp denna text eller uppmaningar om att inte köra bil samtidigt som du spelar.

 Förhoppningsvis är det för de flesta självklart att inte sitta bakom ratten och kasta pokébollar samtidigt. Men efter flera bilolyckor och incidenter där personer har vandrat på tågspår verkar varningarna behövas. 

Niantic svarar sällan offentligt på konsumentkritik men de nyinförda varningsmeddelandena visar åtminstone på att de lyssnar till delar av den. Och kom ihåg: Don't Pokémon GO and drive!



8. De bästa hjälpredskapen på nätet

För att regera gymmen gäller det att veta vilka pokémons som är värda att utveckla och uppgradera. Utöver Pokémon GO Info har Reddit-användaren Kyurun tagit fram en mycket användbar lista.

 Denna anger den combat power alla pokémons behöver ha för att garantera att deras slutliga utveckling landar på minst tusen i attack. Vill du veta vilket combat power en specifik pokémon får vid en eventuell utveckling är PoGo Toolkit en utmärkt kalkylator.

 Där är det bara att fylla i namnet på din pokémon och dennes nuvarande combat power för att se hur pass starkare den blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar